HTML

Hegyimanó

Hétmérföldes kisbakancsban

A blog szerzője TKG és Ákos, két felvidéki hegyjáró, amatőr hegymászó. Ezzel a bloggal is szeretnék hirdetni a kvalitás hegyjárás filozófiáját: hitet téve az alapos felkészülés és megfelelően összeválogatott felszerelés fontossága mellett.

Friss topikok

  • P.Zoli: Üdv Hegyimanó! Olvastam az egyik bejegyzésedben, hogy (hozzám hasonlóan) eltört az egyik sátormer... (2009.08.20. 09:55) Ha törik a sátor, MacGyver a vadonban
  • aati: jaaj, nagyon szep helyek ezek. dolgozni se tudok mar ma, ilyenek olvasasa utan csak pakolnam a zsa... (2008.12.08. 10:06) let's go Goriz!
  • MelecskeÁkos: Szeva! hamarosan jönnek a postok, meglátod:) (2008.09.07. 16:05) Gründölés előtt...

Indafotó képek

Ahol még ott vagyunk

Gründölés előtt...

2008.08.24. 09:12 MelecskeÁkos

 

Blogot kezdeni könnyű elhatározás. Nekünk sem volt nehéz. Blogot írni viszont már nehezebb, a hegymászáshoz hasonlóan kitartás és szenvedély kell hozzá. Másképpen elkopik.  Most teszünk egy próbát... Miről akar szólni ez a hegyiblog? Az alábbi sorok talán választ adnak rá. Mi is máshol olvastuk, de annyira profi, hogy nincs mit hozzá tenni vagy elvenni belőle:

"Az igazi hegymászó valójában vándor. Ezen nem azt az embert értem, aki minden idejét azzal tölti, hogy őseinek nyomdokait követve oda-viszsza vándorol a hegyekben, hanem azt, aki ott érzi jól magát, ahol előtte még soha senki nem járt, aki örömét leli egy szikladarabban, amelyet emberi ujjak még nem tapintottak, vagy utat tör egy jéghasadékon, amelynek zord homályát soha nem érintette köd, vagy a lavina. Az igazi hegymászó örömét leli a küzdelemben: új és új utakat próbál ki függetlenül attól, hogy sikerül, vagy kudarcot vall vele. A komor hegygerinc meredek lépcsőfokai, a víztől, hótól és jégtől duzzadó hasadékok, létének alapvető szükségleteihez tartoznak. Nem akarok úgy tenni, mint aki képes elemezni ezt az érzést, vagy elmagyarázni a kételkedőknek. Éreznünk kell ezt ahhoz, hogy megérthessük; örömet szerez és felpezsdíti a vért ereinkben, miközben a cinizmus minden nyomát elpusztítja és a pesszimista életfelfogás gyökerének mélyére támad." (Ratiu Krisztián)

Hamarosan jönnek az első postok.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hegyimano.blog.hu/api/trackback/id/tr12630067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beau D.N. · http://beau.hu 2008.09.05. 10:09:06

Kik vagytok hegymászók? :-)

MelecskeÁkos 2008.09.07. 16:05:34

Szeva!
hamarosan jönnek a postok, meglátod:)
süti beállítások módosítása