HTML

Hegyimanó

Hétmérföldes kisbakancsban

A blog szerzője TKG és Ákos, két felvidéki hegyjáró, amatőr hegymászó. Ezzel a bloggal is szeretnék hirdetni a kvalitás hegyjárás filozófiáját: hitet téve az alapos felkészülés és megfelelően összeválogatott felszerelés fontossága mellett.

Friss topikok

  • P.Zoli: Üdv Hegyimanó! Olvastam az egyik bejegyzésedben, hogy (hozzám hasonlóan) eltört az egyik sátormer... (2009.08.20. 09:55) Ha törik a sátor, MacGyver a vadonban
  • aati: jaaj, nagyon szep helyek ezek. dolgozni se tudok mar ma, ilyenek olvasasa utan csak pakolnam a zsa... (2008.12.08. 10:06) let's go Goriz!
  • MelecskeÁkos: Szeva! hamarosan jönnek a postok, meglátod:) (2008.09.07. 16:05) Gründölés előtt...

Indafotó képek

Ahol még ott vagyunk

The French Connection

2008.09.21. 23:53 tkg

Az előbbi posztban említett Refugiu Restanca menedékházban, épp térképolvasással töltöttük az estét, amikor hozzánk fordult a túlasztaltól 2 fiatalabb néni, hogy valami maradék szeszt ránksózanak (biztos ránézésre belénk fért). Megköszönvén, meg, hogy viszonozzuk a kölcsönt, Ákos visszanyújtotta a flakon háziját. Nénik ittak, mély levegő, és mentek aludni, a francia gyomor nem erre termett. Maradt viszont egy lokálfrancia csákó, akiről megtudtuk igencsak jártas a helyi dombokon. Megkérdeztük nem tudna-e javasolni valami kihagyhatatlant. Na, az öreg beindult, nyomta ezerrel, 5 perc után már 2 hétre elegendő extratúrát javasolt, és még volt rezerva. Először csak szóban magyarázta a törött angoljával, hogy merre, meg hová… később már térképet is korrigált, mert, hogy ’’ott van az, csak nincs berajzolva’’ alapon kibővítette a kínálatot. Mellesleg ő volt, aki meggyőzött minket arról is, hogy az Aneto délről ostromolható, csak bátran vágjunk neki….

De az abszolút akkor jött, amikor a reggelinél újra szóba álltunk, és ő előkapott egy kézzel rajzolt térképet, plusz egy helynevekből álló útleírást, hogy ha lenne időnk, hova mennyünk, mit nem szabad kihagyni.
 

 

A rajzolt térkép

A honan-hová helynevek

Szólj hozzá!

Címkék: pireneusok

A bejegyzés trackback címe:

https://hegyimano.blog.hu/api/trackback/id/tr57671820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása