HTML

Hegyimanó

Hétmérföldes kisbakancsban

A blog szerzője TKG és Ákos, két felvidéki hegyjáró, amatőr hegymászó. Ezzel a bloggal is szeretnék hirdetni a kvalitás hegyjárás filozófiáját: hitet téve az alapos felkészülés és megfelelően összeválogatott felszerelés fontossága mellett.

Friss topikok

  • P.Zoli: Üdv Hegyimanó! Olvastam az egyik bejegyzésedben, hogy (hozzám hasonlóan) eltört az egyik sátormer... (2009.08.20. 09:55) Ha törik a sátor, MacGyver a vadonban
  • aati: jaaj, nagyon szep helyek ezek. dolgozni se tudok mar ma, ilyenek olvasasa utan csak pakolnam a zsa... (2008.12.08. 10:06) let's go Goriz!
  • MelecskeÁkos: Szeva! hamarosan jönnek a postok, meglátod:) (2008.09.07. 16:05) Gründölés előtt...

Indafotó képek

Ahol még ott vagyunk

Évszázados lavina a Nyugati-Tátrában

2009.03.28. 11:39 MelecskeÁkos

A Nyugati-Tátra egyik gyöngyszeme a Zsári-völgy (Žiarska dolina), kedvenc tátrai túráim kiindulópontja, egyben a legvadabb tátrai lavinák otthona. Március 25-én azonban, 11 óra körül az eddigieket jóval meghaladó méretű hófergeteg indult lefelé a Jalovské sedlo és a Prislop irányából, eltorlaszolva a zsári menedékházhoz vezető utat, magát a menedékházat is körbeölelve - nagyobb károkat okozva a környező épületekben és erdőkben. A lavina másfél kilométer hosszú, helyenként 20-25 méteres vastag. Nem ez volt az egyetlen lavina a héten, vad idők járnak arrafelé.

Ismerősön keresztül jöttek a döbbentes fényképek. A lavina méretei több, mint kivehetőek, összehasonlítva egy tavaly júniusi túrán készült fényképekkel:

 

A trafóállomásnak annyi...

Hátulról:

Fehér ölelésben...

A menedékházhoz vezető úton 20-25 méter vastag hó...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Szólj hozzá!

Címkék: lavina nyugat tátra

A bejegyzés trackback címe:

https://hegyimano.blog.hu/api/trackback/id/tr901030927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása